Wieringa AdvocatenWieringa Advocaten • Postbus 10100 1001 EC Amsterdam • IJdok 17 1013 MM Amsterdam • +31 (0)20 624 6811 • wieringa@wieringa.nl

Advocaat-medewerker

Niet al onze advocaten zijn “eigen kweek”. Wieringa biedt ook regelmatig plaats aan advocaten die hun opleiding al geheel of gedeeltelijk op een ander kantoor hebben gehad. Overstappen kan in de loop van de stagetijd, na afloop daarvan, of na enkele jaren medewerkerschap. Soms hebben wij een expliciete vacature voor een advocaat-medewerker. Maar een open sollicitatie wordt ook altijd met belangstelling tegemoet gezien.

Vacatures en open sollicitaties


Een advocaat-medewerker bij Wieringa werkt zowel zelfstandig als in teamverband aan zaken binnen een of twee praktijkgroepen. Al onze advocaten hebben naast een advies- een procespraktijk. Ook als je op je vorige kantoor nauwelijks aan procederen toekwam krijg je bij ons dan ook de gelegenheid je vaardigheden ook op dat gebied aan te scherpen.

Daarnaast krijgt elke advocaat de mogelijkheid zich te specialiseren in het rechtsgebied dat hem of haar het meest aantrekt. Wieringa stimuleert het volgen van een postacademische opleiding en andere vak-gerelateerde activiteiten, zoals participatie in specialisatie-verenigingen of het publiceren van artikelen. Wij verwachten van onze medewerkers dat zij in zichzelf investeren en daar energie in steken. Met alle medewerkers wordt een ontwikkeltraject vastgelegd, waarbij op individuele basis wordt gedefinieerd welke ontwikkeling mogelijk en wenselijk is.

Wij zijn een commercieel kantoor waar hard gewerkt wordt, maar centraal staat bij ons toch het plezier in het werk. Hartelijke collegiale verhoudingen vinden wij daarbij heel belangrijk. Bij ons vind je dan ook geen ellebogenwerk, maar is iedereen vanuit zijn expertise bezig het beste te bereiken voor de cliënt.

Beschrijft het bovenstaande een werkomgeving die jou aanspreekt? Lees dan vooral ook de kolom hiernaast!

Wij zoeken momenteel concreet:

  • Advocaat-medewerker Bouw & Vastgoed
  • Advocaat-medewerker Ondernemingsrecht


Medewerker Bouw & Vastgoed:
Onze Bouw & Vastgoed specialisten behartigen de belangen van alle bij de bouw en het vastgoed betrokken partijen, zoals vastgoedeigenaren, gemeenten, projectontwikkelaars, bouwbedrijven en ingenieurs- en architectenbureaus. Wij werken op een voor de advocatuur unieke wijze in een hecht teamverband samen op uiteenlopende vraagstukken op het gebied van bouw- en vastgoedrecht. Hierbij vindt een voortdurende uitwisseling plaats tussen onze specialisten in het civiele recht en in het bestuursrecht. Dit biedt een garantie op een brede praktijkervaring en de (verdere) ontwikkeling tot specialist in het bouw- en vastgoedrecht.

Aantoonbare affiniteit met en/of ervaring in de branche bouw & vastgoed, binnen of buiten de advocatuur, is een absoluut vereiste. Als je deze uitdaging aandurft, nodigen we je graag uit te solliciteren om deel uit te maken van ons team.

Sollicitiaties voor deze functie graag richten aan mr. Janneke Sinnige, per e-mail of naar Postbus 10100, 1001 EC Amsterdam. Graag in ieder geval bijvoegen: motiveringsbrief, cv, cijferlijsten bachelor en master; eventuele interne beoordelingen.


Medewerker Ondernemingsrecht:
Je hebt je advocaatstage voltooid of bijna voltooid en daarin de nodige ervaring opgedaan op ondernemingsrechtelijk gebied. Bij voorkeur heb je daarbij ook al kennis gemaakt met de praktijk buiten de strikte omlijning van Boek 2 BW.
Je bent toe aan een nieuwe omgeving, waar je hands on praktisch advocaat kunt zijn.

Als advocaat binnen de praktijkgroep ondernemingsrecht behandel je zaken binnen een gevarieerde ondernemings-rechtelijke praktijk, met een focus op vennootschapsrecht, contracten en herstructurering/financiering. Enige proceservaring is een must.

Wieringa Advocaten verwacht van een advocaat initiatief, daadkracht, scherpte en een no-nonsense werkhouding. Sterk op de inhoud maar altijd met de focus op het resultaat. We maken graag kennis met mensen die over de nodige zelfstandigheid beschikken, maar die tegelijkertijd willen leren en open staan voor debat. Die overzicht hebben, een zaak kunnen inschatten en oplossingen aandragen. Met scherpte op het juridisch vlak, zonder daarbij het belang van de cliënt uit het oog te verliezen.

Kernwoorden: analytisch, gedreven, overtuigend, humor, flexibel, oplossingsgericht, zelfstandig en met commercieel gevoel.

Spreekt dit je aan, stuur je sollicitatie dan naar naar mr. Alexander Bruinhof, bij voorkeur per e-mail, maar per brief mag ook, naar Postbus 10100, 1001 EC Amsterdam.
Graag in ieder geval bijvoegen: motiveringsbrief, cv, cijferlijsten bachelor en master; eventuele interne beoordelingen.


Daarnaast: open sollicitaties
Vacature of niet: wij staan doorlopend open voor talent dat bij ons past. Voor mensen die er op welke wijze dan ook 'uitspringen' zijn wij altijd bereid ruimte te maken. Mocht je dan ook menen ons iets bijzonders te bieden te hebben op een ánder terrein dan het ondernemingsrecht: stuur dan een open sollicitatie naar mr. Alexander Bruinhof, per e-mail of naar Postbus 10100, 1001 EC Amsterdam.
Graag in ieder geval bijvoegen: motiveringsbrief, cv, cijferlijsten bachelor en master; eventuele interne beoordelingen.

 

waarnaar bent u op zoek?

pagina's waarop minstens één van de zoektermen voorkomt
pagina's waarop alle zoektermen voorkomen
pagina's waarop de exacte tekst voorkomt

in de hele website
alleen in de blog
in de website met uitzondering van de blog

Wieringa Advocaten