Wieringa AdvocatenWieringa Advocaten • Postbus 10100 1001 EC Amsterdam • IJdok 17 1013 MM Amsterdam • +31 (0)20 624 6811 • wieringa@wieringa.nl

Advocaat-medewerker

Niet al onze advocaten zijn “eigen kweek”. Wieringa biedt ook regelmatig plaats aan advocaten die hun opleiding al geheel of gedeeltelijk op een ander kantoor hebben gehad. Overstappen kan in de loop van de stagetijd, na afloop daarvan, of na enkele jaren medewerkerschap. Soms hebben wij een expliciete vacature voor een advocaat-medewerker. Maar een open sollicitatie wordt ook altijd met belangstelling tegemoet gezien.

Vacatures en open sollicitaties


Een advocaat-medewerker bij Wieringa werkt zowel zelfstandig als in teamverband aan zaken binnen een of twee praktijkgroepen. Al onze advocaten hebben naast een advies- een procespraktijk. Ook als je op je vorige kantoor nauwelijks aan procederen toekwam krijg je bij ons dan ook de gelegenheid je vaardigheden ook op dat gebied aan te scherpen.

Daarnaast krijgt elke advocaat de mogelijkheid zich te specialiseren in het rechtsgebied dat hem of haar het meest aantrekt. Wieringa stimuleert het volgen van een postacademische opleiding en andere vak-gerelateerde activiteiten, zoals participatie in specialisatie-verenigingen of het publiceren van artikelen. Wij verwachten van onze medewerkers dat zij in zichzelf investeren en daar energie in steken. Met alle medewerkers wordt een ontwikkeltraject vastgelegd, waarbij op individuele basis wordt gedefinieerd welke ontwikkeling mogelijk en wenselijk is.

Wij zijn een commercieel kantoor waar hard gewerkt wordt, maar centraal staat bij ons toch het plezier in het werk. Hartelijke collegiale verhoudingen vinden wij daarbij heel belangrijk. Bij ons vind je dan ook geen ellebogenwerk, maar is iedereen vanuit zijn expertise bezig het beste te bereiken voor de cliënt.

Beschrijft het bovenstaande een werkomgeving die jou aanspreekt? Lees dan vooral ook de kolom hiernaast!

Wieringa Advocaten heeft op dit moment vacatures voor:

* advocaat-medewerker Bouw & Vastgoed (beginnend)
* advocaat-medewerker Bestuursrecht (beginnend)

Wieringa is een middelgroot advocatenkantoor aan de IJ-as in Amsterdam Centrum. Internationaal georiënteerd, maar met een stevige fundering in de Nederlandse bodem. Altijd op eigen kracht gegroeid, staan wij al meer dan 60 jaar bedrijven, (overheids-) instellingen en particulieren bij in hun juridische handel en wandel. Voor dienstverlening over de grenzen werken we binnen onze netwerken nauw samen met advocatenkantoren in Europa en de rest van de wereld. Kwaliteit, snelheid en maatwerk zijn typerend voor onze werkwijze.

De werksfeer bij Wieringa Advocaten kenmerkt zich door een grote persoonlijke inzet, die gepaard gaat met een vriendschappelijke teamgeest. Centraal staat daarbij dat we allemaal op kwalitatief hoog niveau met ons vak en voor de cliënt bezig zijn. Je treft daarom bij ons geen onderlinge competitie, maar een werksfeer waarin iedereen vanuit zijn specifieke kennis en vaardigheden bijdraagt aan het beste resultaat.

Advocaat-medewerker Bouw & Vastgoed
De Bouw & Vastgoed specialisten van Wieringa Advocaten behartigen de belangen van alle bij de bouw en het vastgoed betrokken partijen, zoals vastgoedeigenaren, gemeenten, projectontwikkelaars, bouwbedrijven en ingenieurs- en architectenbureaus. Zij werken op een voor de advocatuur unieke wijze in een hecht teamverband samen op uiteenlopende vraagstukken op het gebied van bouw- en vastgoedrecht. Hierbij vindt een voortdurende uitwisseling plaats tussen onze specialisten op het gebied van het civiele recht en bestuursrecht. Dit biedt voor een startende advocaat een garantie op een brede praktijkervaring en de (verdere) ontwikkeling tot specialist in het bouw- en vastgoedrecht.

Advocaat-medewerker Bestuursrecht
De praktijkgroep Bestuursrecht behandelt een gevarieerd aantal zaken met een focus op omgevingsrecht, ruimtelijke ordening, Drank- en Horecawet, plaatselijke verordeningen, keuren. We maken graag kennis met advocaten die over de nodige zelfstandigheid beschikken, maar die tegelijkertijd willen leren en open staan voor debat. Die overzicht hebben, een zaak kunnen inschatten en oplossingen aandragen. Met scherpte op het juridisch vlak, zonder daarbij het belang van de cliënt uit het oog te verliezen. Proceservaring en een aantoonbare kennis van en ervaring met de relevante rechtsgebieden zijn een absoluut vereiste.

Voorstel:
- Werken in een commercieel kantoor waar hard gewerkt wordt, maar het plezier in het werk centraal staat;
- Uitdagende en gevarieerde praktijk;
- Ruimte om je verder te ontwikkelen als specialist.

Solliciteren?
Stuur een motivatiebrief, voorzien van curriculum vitae, cijferlijsten en eventuele stage-beoordelingen en/of interne beoordelingen naar levelt@wieringa.nl.

Open sollicitaties

Vacature of niet, voor mensen die er op welke wijze dan ook 'uitspringen' zijn wij altijd bereid ruimte te maken. Wij staan doorlopend open voor talent dat bij ons past. Mocht je dan ook menen ons iets bijzonders te bieden te hebben: stuur dan een open sollicitatie naar mr. Alexander Bruinhof, per e-mail of naar Postbus 10100, 1001 EC Amsterdam..

 

waarnaar bent u op zoek?

pagina's waarop minstens één van de zoektermen voorkomt
pagina's waarop alle zoektermen voorkomen
pagina's waarop de exacte tekst voorkomt

in de hele website
alleen in de blog
in de website met uitzondering van de blog

Wieringa Advocaten