Wieringa AdvocatenWieringa Advocaten • Postbus 10100 1001 EC Amsterdam • IJdok 17 1013 MM Amsterdam • +31 (0)20 624 6811 • wieringa@wieringa.nl

Advocaatstage bij Wieringa

Een advocaatstage bij Wieringa verschilt nogal van die bij andere kantoren. Om te beginnen is daar het formaat van ons kantoor. Groot genoeg en tegelijk ook klein genoeg. Groot genoeg om interessante zaken te kunnen doen, vaak met een internationale dimensie. Maar klein genoeg om écht bij die zaken betrokken te raken en daarin goed te worden begeleid. Niet in een apart klasje of in een academy, nee, gewoon in de praktijk, onder begeleiding van meer ervaren advocaten die daadwerkelijk tijd voor je maken.

Vacatures en open sollicitaties


Wees niet bang dat je bij ons gedurende je stage wordt weggestopt in de bibliotheek om uitzoekklusjes te doen. Onze advocaat-stagiaires staan doorgaans binnen zes maanden te pleiten voor een rechterlijke instantie.

En dan is er onze sfeer. Wij zijn een commercieel kantoor waar hard gewerkt wordt, maar centraal staat bij ons toch het plezier in het werk. Hartelijke collegiale verhoudingen vinden wij daarbij heel belangrijk. Bij ons vind je dan ook geen ellebogenwerk, maar is iedereen vanuit zijn expertise bezig het beste te bereiken voor de cliënt.

Beschrijft het bovenstaande een werkomgeving die jou aanspreekt? Lees dan vooral ook de kolom hiernaast!

Wieringa Advocaten heeft op dit moment expliciete vacatures voor:

* advocaat-stagiair Bouw & Vastgoed
(beginnend of gevorderd)

* advocaat-stagiair Bestuursrecht
(beginnend of gevorderd)


Wieringa is een middelgroot advocatenkantoor aan de IJ-as in Amsterdam Centrum. Internationaal georiënteerd, maar met een stevige fundering in de Nederlandse bodem. Altijd op eigen kracht gegroeid, staan wij al meer dan 60 jaar bedrijven, (overheids-) instellingen en particulieren bij in hun juridische handel en wandel. Voor dienstverlening over de grenzen werken we binnen onze netwerken nauw samen met advocatenkantoren in Europa en de rest van de wereld. Kwaliteit, snelheid en maatwerk zijn typerend voor onze werkwijze.

De werksfeer bij Wieringa Advocaten kenmerkt zich door een grote persoonlijke inzet, die gepaard gaat met een vriendschappelijke teamgeest. Centraal staat daarbij dat we allemaal op kwalitatief hoog niveau met ons vak en voor de cliënt bezig zijn. Je treft daarom bij ons geen onderlinge competitie, maar een werksfeer waarin iedereen vanuit zijn specifieke kennis en vaardigheden bijdraagt aan het beste resultaat.

Advocaat-stagiair Bouw & Vastgoed
De Bouw & Vastgoed specialisten van Wieringa Advocaten behartigen de belangen van alle bij de bouw en het vastgoed betrokken partijen, zoals vastgoedeigenaren, gemeenten, projectontwikkelaars, bouwbedrijven en ingenieurs- en architectenbureaus. Zij werken op een voor de advocatuur unieke wijze in een hecht teamverband samen op uiteenlopende vraagstukken op het gebied van bouw- en vastgoedrecht. Hierbij vindt een voortdurende uitwisseling plaats tussen onze specialisten op het gebied van het civiele recht en bestuursrecht. Dit biedt voor een startende advocaat een garantie op een brede praktijkervaring en de (verdere) ontwikkeling tot specialist in het bouw- en vastgoedrecht.

Advocaat-stagiair Bestuursrecht
De praktijkgroep Bestuursrecht behandelt een gevarieerd aantal zaken met een focus op omgevingsrecht, ruimtelijke ordening, Drank- en Horecawet, plaatselijke verordeningen, keuren. We maken graag kennis met advocaten die over de nodige zelfstandigheid beschikken, maar die tegelijkertijd willen leren en open staan voor debat. Die overzicht hebben, een zaak kunnen inschatten en oplossingen aandragen. Met scherpte op het juridisch vlak, zonder daarbij het belang van de cliënt uit het oog te verliezen. Proceservaring en een aantoonbare kennis van en ervaring met de relevante rechtsgebieden zijn een absoluut vereiste.

Voorstel:
- Werken in een commercieel kantoor waar hard gewerkt wordt, maar het plezier in het werk centraal staat;
- Uitdagende en gevarieerde praktijk;
- Ruimte om je te ontwikkelen als specialist.

Solliciteren?
Stuur een motivatiebrief, voorzien van curriculum vitae, cijferlijsten en eventuele stage-beoordelingen en/of interne beoordelingen naar levelt@wieringa.nl.

Open sollicitaties
Vacature of niet, voor mensen die er op welke wijze dan ook 'uitspringen' zijn wij altijd bereid ruimte te maken. Wij staan doorlopend open voor talent dat bij ons past. Mocht je dan ook menen ons iets bijzonders te bieden te hebben: stuur dan een open sollicitatie naar mr. Alexander Bruinhof, per e-mail of naar Postbus 10100, 1001 EC Amsterdam.

 

waarnaar bent u op zoek?

pagina's waarop minstens één van de zoektermen voorkomt
pagina's waarop alle zoektermen voorkomen
pagina's waarop de exacte tekst voorkomt

in de hele website
alleen in de blog
in de website met uitzondering van de blog

Wieringa Advocaten