Wieringa AdvocatenWieringa Advocaten • Postbus 10100 1001 EC Amsterdam • IJdok 17 1013 MM Amsterdam • +31 (0)20 624 6811 • Wieringa@wieringa.nl

Intellectuele eigendom

Onze advocaten adviseren, procederen en publiceren veel over bescherming van vormgeving, namen, logo's, ideeën en informatie. Wij voelen ons thuis op alle vlakken van het intellectuele-eigendomsrecht. Ook voor vraagstukken op de aangrenzende gebieden van domeinnamen en reclamerecht kunt u bij ons terecht.

Auteursrechten, merken, handelsnamen…

Of uw kwestie nu auteursrechtelijk van aard is, om merken, modellen of handelsnamen draait of te maken heeft met domeinnamen, naburige rechten of databanken - het is voor ons bekend terrein. We procederen, voor de gewone rechter maar bijvoorbeeld ook bij het EUIPO, en proberen procedures te voorkomen door onze klanten tijdig van juist advies te voorzien. Ook het niet-technische gedeelte van het octrooirecht (zoals licenties en overdracht) rekenen we tot ons werkterrein; voor de technische kant hebben wij uitstekende relaties.

Inbreuken voorkomen, vermijden en bestrijden
Wij treden voor u op als inbreuk dreigt of al een feit is, en helpen u verdere schade te voorkomen. Maar ook stellen we licentiecontracten op en adviseren we u over de beste beschermingsvorm voor uw plannen en ideeën. Indien nodig verzorgen wij de inschrijving van uw merknaam of logo. Dankzij ons grote internationale netwerk hoeft uw bescherming niet bij de landsgrenzen te eindigen. Bent u juist bang dat uw idee of plan inbreuk maakt op een bestaand intellectueeleigendomsrecht? Ook dan denken wij graag met u mee. We schatten de speelruimte in en adviseren over noodzakelijke wijzigingen, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Gerelateerde blogs

 

waarnaar bent u op zoek?

pagina's waarop minstens één van de zoektermen voorkomt
pagina's waarop alle zoektermen voorkomen
pagina's waarop de exacte tekst voorkomt

in de hele website
alleen in de blog
in de website met uitzondering van de blog

Wieringa Advocaten