icon

De Eerste Kamer heeft de WHOA aangenomen!

Zojuist heeft de Eerste Kamer de Wet homologatie onderhands akkoord (WHOA) aangenomen. Zoals wij in eerdere blogs schreven, kunnen onnodige faillissementen en onnodige surseances van betaling met deze nieuwe wet worden voorkomen. Op grond van deze wet kan een onderneming aan schuldeisers en aandeelhouders een onderhands akkoord aanbieden dat door de rechter kan worden goedgekeurd als (kortweg) de meerderheid daarvóór heeft gestemd. Na goedkeuring door de rechter is dit akkoord verbindend, ook voor de schuldeisers en aandeelhouders die daartegen hebben gestemd.

Het is nog niet bekend wanneer de wet in werking zal treden; mogelijk zal dat op 1 januari 2021 zijn. Wij houden u op de hoogte.

Volg ondertussen onze blogserie over de WHOA, waarin wij diverse onderwerpen de revue laten passeren.

Heeft u vragen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
De Eerste Kamer heeft de WHOA aangenomen!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief