Wieringa AdvocatenWieringa Advocaten • Postbus 10100 1001 EC Amsterdam • IJdok 17 1013 MM Amsterdam • +31 (0)20 624 6811 • Wieringa@wieringa.nl

Advocaat-medewerker

Niet al onze advocaten zijn “eigen kweek”. Wieringa biedt ook regelmatig plaats aan advocaten die hun opleiding al geheel of gedeeltelijk op een ander kantoor hebben gehad. Overstappen kan in de loop van de stagetijd, na afloop daarvan, of na enkele jaren medewerkerschap. Soms hebben wij een expliciete vacature voor een advocaat-medewerker. Maar een open sollicitatie wordt ook altijd met belangstelling tegemoet gezien.

Vacatures en open sollicitaties

Een advocaat-medewerker bij Wieringa werkt zowel zelfstandig als in teamverband aan zaken binnen een of twee praktijkgroepen. Al onze advocaten hebben naast een advies- een procespraktijk. Ook als je op je vorige kantoor nauwelijks aan procederen toekwam krijg je bij ons dan ook de gelegenheid je vaardigheden ook op dat gebied aan te scherpen.

Daarnaast krijgt elke advocaat de mogelijkheid zich te specialiseren in het rechtsgebied dat hem of haar het meest aantrekt. Wieringa stimuleert het volgen van een postacademische opleiding en andere vak-gerelateerde activiteiten, zoals participatie in specialisatie-verenigingen of het publiceren van artikelen. Wij verwachten van onze medewerkers dat zij in zichzelf investeren en daar energie in steken. Met alle medewerkers wordt een ontwikkeltraject vastgelegd, waarbij op individuele basis wordt gedefinieerd welke ontwikkeling mogelijk en wenselijk is.

Wij zijn een commercieel kantoor waar hard gewerkt wordt, maar centraal staat bij ons toch het plezier in het werk. Hartelijke collegiale verhoudingen vinden wij daarbij heel belangrijk. Bij ons vind je dan ook geen ellebogenwerk, maar is iedereen vanuit zijn expertise bezig het beste te bereiken voor de cliënt.

Beschrijft het bovenstaande een werkomgeving die jou aanspreekt? Lees dan vooral ook de kolom hiernaast voor concrete vacatures of lees hieronder verder over open solliciaties!


Open sollicitaties:

Vacature of niet: wij staan altijd open voor talent dat bij ons past. Voor mensen die er op welke wijze dan ook 'uitspringen' zijn wij bereid ruimte te maken. Mocht je dan ook menen ons iets bijzonders te bieden te hebben: stuur dan een open sollicitatie naar Liselot Bosman, per e-mail of naar Postbus 10100, 1001 EC Amsterdam. Graag in ieder geval bijvoegen: motiveringsbrief, cv, cijferlijsten bachelor en master; eventuele interne beoordelingen.

Concrete vacatures:

 1. Advocaat-medewerker Arbeidsrecht
 2. Gevorderd) Advocaat-stagiair en Advocaat-medewerker Bouw & Vastgoed

Zie de gedetailleerde vacatureteksten hieronder.

 • Advocaat-medewerker Arbeidsrecht

Onze praktijkgroep arbeidsrecht bedient internationale en nationale cliënten, variërend van zorginstellingen, hotelketens, retail- en vastgoedondernemingen tot overheid. De groep adviseert en procedeert over de volle breedte van het arbeidsrecht, met een sterke focus op een strategische adviespraktijk.

Je komt terecht in een gevarieerde, deels internationale, arbeidsrechtpraktijk, met een primaire focus op het bijstaan van werkgevers. Je adviseert o.a. over arbeidsvoorwaarden, beloningsbeleid, uit- en inlening van personeel en ontslagrecht. Ook begeleid je OR-trajecten en adviseer je over reorganisaties. Je onderhandelt namens de werkgever over ontslagzaken en - indien écht nodig - wordt er geprocedeerd. Verder krijg je alle vrijheid en hulp bij het (verder) opbouwen van je eigen arbeidsrechtpraktijk.

Wat wij zoeken:

 • vanaf circa 5 jaar werkervaring als advocaat
 • generalistische, arbeidsrechtelijke achtergrond
 • scherp jurist, met een praktische instelling
 • in staat om cliënten aan zich te binden
 • goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal

Wat wij bieden:

 • een kantoor waar plezier en een vriendschappelijke teamgeest centraal staan
 • werken aan juridisch uitdagende zaken voor gerenommeerde bedrijven
 • een kantoor dat een goede balans tussen werk en privé belangrijk vindt
 • op termijn goede kansen op partnerschap
 • ervaren kandidaten met enige eigen praktijk worden ook uitgenodigd te reageren

Reactie op deze vacature:

Neem voor deze vacature contact op met Martijn Jasper via 020-5891601 of mjasper@legalpeople.nl.

 • Gevorderd) Advocaat-stagiair en Advocaat-medewerker Bouw & Vastgoed

Onze vastgoedpraktijk behoort tot de grotere van Nederland, met een bloeiende en gevarieerde proces- en adviespraktijk. Onze Bouw- en Vastgoed specialisten behartigen de belangen van alle bij de bouw en het vastgoed betrokken partijen, zoals vastgoedeigenaren, gemeenten, projectontwikkelaars, bouwbedrijven en ingenieurs- en architectenbureaus. Wij zijn bijvoorbeeld betrokken bij de realisatie van woonwijken, kantoren, exploitatie van horeca en leisure, vastgoedtransacties, contractering in het kader van vastgoedontwikkeling en vraagstukken omtrent schaarse vergunningen.

Ter versterking van onze praktijkgroep Bouw & Vastgoed zijn wij op zoek naar een advocaat-stagiair, een gevorderd advocaat-stagiair en/of een advocaat-medewerker. Aantoonbare affiniteit met en/of ervaring op de hiervoor genoemde gebieden, binnen of buiten de advocatuur, is een absoluut vereiste.

Wil je deel uitmaken van ons team? Stuur dan je sollicitatie aan Liselot Bosman, per e-mail of via Postbus 10100, 1001 EC Amsterdam). Graag in ieder geval bijvoegen: motiveringsbrief, cv, (ongeschoonde) cijferlijsten bachelor en master en eventuele stagebeoordelingen.

 

waarnaar bent u op zoek?

pagina's waarop minstens één van de zoektermen voorkomt
pagina's waarop alle zoektermen voorkomen
pagina's waarop de exacte tekst voorkomt

in de hele website
alleen in de blog
in de website met uitzondering van de blog

Wieringa Advocaten