Wieringa AdvocatenWieringa Advocaten • Postbus 10100 1001 EC Amsterdam • IJdok 17 1013 MM Amsterdam • +31 (0)20 624 6811 • wieringa@wieringa.nl
 
Restructuring and Insolvency

Wieringa Advocaten staat onderneming bij in toewijzing homologatieverzoek (WHOA)

In de afgelopen maanden heeft Wieringa Advocaten een biobrandstofonderneming bijgestaan bij het succesvol doorlopen van een WHOA-procedure. De uitspraak van de Rechtbank Midden-Nederland van afgelopen woensdag 29 september 2021 is één van de eerste uitspraken waarin een homologatieverzoek wordt toegewezen. U kunt het vonnis hier lezen.

Als gevolg van de stikstofcrisis en coronacrisis is de biobrandstofonderneming in liquiditeitsproblemen geraakt. Het aanbieden van een akkoord aan haar schuldeisers en aandeelhouders was voor deze onderneming de enige manier om een faillissement te voorkomen. Middels de WHOA-procedure zouden de schulden van de biobrandstofonderneming gesaneerd kunnen worden en zou er weer toekomstperspectief zijn. De biobrandstofonderneming heeft een akkoord aangeboden aan vier klassen schuldeisers en aandeelhouders. Drie klassen hebben in meerderheid ingestemd. Het akkoord is vervolgens ter homologatie voorgelegd aan de Rechtbank Midden-Nederland.

Afgelopen woensdag wees de Rechtbank Midden-Nederland het homologatieverzoek toe. Bijzondere aspecten van de uitspraak zijn onder meer de aanwijzing van de observator conform artikel 383 lid 4 Fw, de toelichting op de ontvankelijkheid van schuldeisers/aandeelhouders die een afwijzingsverzoek indienden, de cross-class cram-down, de uitgebreide toelichting op de klassenindeling en de bespreking van overige afwijzingsgronden.

Wieringa Advocaten is tevreden dat zij de biobrandstofonderneming succesvol heeft kunnen bijstaan en adviseren tijdens deze WHOA-procedure. Hebt u vragen over de WHOA? Wieringa Advocaten heeft een WHOA-team. Neem gerust contact op met één van onze specialisten. Wij zijn u graag van dienst!

Joost van der Grinten: Wieringa Advocaten | Mensen | Joost van der Grinten (wieringa-advocaten.nl)

Joël Bouman: Wieringa Advocaten | Mensen | Joël Bouman (wieringa-advocaten.nl)

Deel dit artikel via     
Twitter     Twitter     E-mail     

Joosts recent blogs

Joëls recent blogs

 

what are you looking for?

pages with at least one of the search terms
pages with all search terms
pages with the exact text

in the entire website
only in the blog
in the website except the blog

Wieringa Advocaten