WHOA

WHOA

De Wet homologatie onderhands akkoord (WHOA) biedt ondernemingen de mogelijkheid om buiten faillissement hun schulden te herstructureren. Door het WHOA-traject te doorlopen, kunnen ondernemingen ook onwelwillende schuldeisers aan de herstructurering binden. Doel is het voorkomen van een dreigend faillissement voor een onderneming die levensvatbaar is maar met een hoge schuldenlast kampt.

Key contacts

Onze diensten

Onze advocaten uit de insolventiepraktijk zijn dagelijks betrokken bij alle facetten van een faillissement en de periode die daaraan voorafgaat. Bij Wieringa Advocaten werken meerdere advocaten die regelmatig worden benoemd tot curator in een faillissement. Ook adviseren onze advocaten partijen die betrokken worden bij een faillissement, zoals bestuurders en commissarissen, leveranciers en schuldeisers en partijen die geïnteresseerd zijn in een doorstart.

Daarnaast adviseren wij regelmatig bedrijven die in financiële moeilijkheden verkeren, maar een faillissement nog kunnen voorkomen. Wij denken graag mee door oplossingen aan te dragen voor het te laat is. Regelmatig begeleiden wij ondernemingen bij een herstructurering, bij het aanbieden van een (schuldeisers)akkoord of bij een WHOA-traject.

Ons kantoor is in Amsterdam gevestigd, maar wij werken nauw samen met uitstekende advocatenkantoren over de hele wereld. Zo zorgen wij ervoor dat ook grensoverschrijdende kwestie op de beste manier wordt aangepakt.

Doelgericht

Bij Wieringa Advocaten voorzien wij u snel en doelgericht van juridisch advies.

Ruim 70 jaar ervaring

Wieringa Advocaten is één van de oudste advocatenkantoren van Amsterdam. Dat geeft ons een voorsprong op het gebied van kennis en ervaring.

Benaderbaar

Door onze cliënten worden wij met name gewaardeerd omdat wij benaderbaar zijn. De lijnen zijn kort en wij helpen u graag met uw (juridische) problemen.

Full-service

Wieringa Advocaten is een full-service kantoor, waardoor wij u in alle aspecten binnen uw bedrijf kunnen adviseren.

Ontwikkelingen

Bij Wieringa Advocaten volgen onze advocaten de laatste ontwikkelingen en publiceren wij regelmatig over alle aspecten van het ondernemingsrecht.

Maak kennis met onze advocaten WHOA

Key contact(s)

Recente blogs over WHOA

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief